Acest site se afla in curs de actualizare, constructie, reconstructie. Posibil ca unele pagini sa nu functioneze sau sa intampinati diferite erori. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri provocate!
mascota

Sistem solar pt apa calda 300 litri

Sistem solar Presurizat-Compact 300 litri
Apa calda menajera tot timpul anului

Sistem solar pt apa calda 275 litri

Sistem solar cu rezervor din inox si exterior din inox.

Nr. crt Componente Cantitate
1 Rezervor inox 300 litri 1 buc.
2 Tuburi solare vidate 30 buc.
3 Cadru din aluminiu cu posibiliatea de inclinatie de 45°-38°-25° 1 buc.
4 Bara de magneziu 1 buc
5 Rezistenta electrica 1 buc
6 Unitate de control 1 buc.
7 Valve de presiune, electrovalve 1+1+1 buc
Descriere
Sistemele solare compacte – presurizate folosesc tuburi vidate complexe pentru producerea de apa calda. Se numesc compacte deoarece rezervorul de apa intra in componenta panoului. Sistemele presurizate se folosesc tot timpul anului asigurand in medie / anual peste 80% din necesarul de apa calda al unei familii. Aceasta reprezinta cea mai ieftina solutie pentru captarea energiei termice solare.


1. Rezervor stocator termic
Unul dintre cele mai importante componente ale sistemelor solare pentru obtinerea apei calde menajere atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii este rezervorul pentru apa, adica boilerul. Functionarea optima a sistemelor solare depinde foarte mult de boiler, de alegerea corecta a tipului si a capacitatii acestuia functie de numarul de persoane deservite. Boilerul este un element necesar in sistemul solar deoarece orele de utilizare a apei calde in timpul zilei nu coincid neaparat cu orele cu soare. Panourile solare functioneaza doar in timpul zilei, pa cand cel mai mare consum de apa calda in cadrul unei familii are loc dimineata si seara. Din aceasta cauza apa calda produsa de panouri in timpul zilei trebuie stocata pe mai tarziu cand efectiv va fi consumata. Capacitatea optima a boilerului se determina pe baza consumului de apa calda zilnica. Pentru o mai buna functionare si un aport cat mai mare la salvarea consumului de energii conventionale (gaz, lemne, electricitate etc), boilerul este bine sa aiba un volum cat mai mare. Daca sistemul solar a fost proiectat si instalat bine, aportul lui mediu anual pentru apa calda menajera depaseste 85% din necesar. Contine bara de magneziu pentru prevenirea depunerilor de calcar.
Izolatia boilerelor este realizata din spuma poliuretanica cu grosimea de 50 mm.
Sistem solar pt apa calda 275 litri
Sistem solar pt apa calda 275 litri
Sistem solar pt apa calda 275 litri
Date tehnice:

 • Volum rezervor – 300 litri – rezervorul este din inox alimentar.
 • Izolatia cu spuma poliuretanica laminata cu densitate de 40Kg/mp asigura o pastrare a temperaturii apei din boiler pe o perioada de pana la 72 ore (3 zile).
 • Carcasa exterioara – este construita tot din inox.
 • Presiune de lucru – pana la 5 bar.
 • Izolatia cu spuma poliuretanica laminata cu densitate de 40Kg/mp asigura o pastrare a temperaturii apei din boiler pe o perioada de pana la 72 ore (3 zile).
 • Supape de presiune si senzori de temperatura.
2. Panourile solare cu tuburi vidate (colectorul)
Tuburile vidate superconductoare sunt cele mai eficiente dispozitive de captare a energiei solare datorita folosirii tehnologiei cu heat-pipe din cupru.
Tuburile sunt realizate din sticla borosilicata de 3.3mm grosime, rezistenta la socuri si au pereti dublii intre care se afla vid. Vidul are rol de izolator termic si de crestere a puterii de absorbtie a radiatiei solare. Schimbatorul de caldura (colectorul) este constituit dintr-o teava de cupru in care sunt introduse un numar de 15, 18, 21, 24 sau 30 teci sudate printre care circula antigelul (agentul termic) sub presiune. Tot ansamblul este izolat cu spuma poliuretanica si inchis intr-o carcasa exterioara din tabla de aluminiu.
Tuburile se introduc in decuparile cilindrice practicate in carcasa, etansarea facandu-se prin intermediul garniturilor de silicon. Bulbul superior al heap-pipe-ului de cupru patrunzand i n teaca colectorului astfel incat sa se asigure un contact termic cat mai bun. Rigidizarea tubului pe pozitia de functionare se face prin fixarea acestuia cu bride metalice, pe latura inferioara a cadrului. Cadrul este apoi fixat pe suprafata de instalare prin intermediul picioarelor de fixare. Aria de contact dintre piciorul suportului si suprafata de instalare se etanseaza cu o garnitura din silicon.
Sistem solar pt apa calda 275 litri
Sistem solar pt apa calda 275 litri
Avantajele folosirii panourilor presurizate compacte:

 • Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna;
 • Tuburile vidate ofera performate bune si pe timp innorat, fiind capabile sa capteze radiatiile infrarosii care patrund prin nori;
 • Datorita izolatiei foarte buna oferita de vid, panourile functioneaza chiar pana la -30 grade Celsius;
 • Panoul functioneaza in continuare chiar daca unul sau mai multe tuburi se sparg;
 • Sunt deosebit de rezistente. Fenomenele metorologice cunoscute – nu le sparg;
 • Tuburile avariate sunt usor de schimbat fara a demonta sistemul;
 • Ofera eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 7 luni pe an;
 • Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator;
 • Au cel mai bun raport calitate pret de pe piata.
3. Cadru din aluminiu, Bara de magneziu, Rezistenta electrica

 • Cadrul din aluminiu este deosebit de rezistent si anticoroziv. Acesta are posibilitatea de a fi montat in 3 unghiuri diferite (45°-38°-25°) functie de inclinatia acoperisului pe care va fi montat.
 • Bara de magneziu are rolul de a preveni depunerile de calcar in interiorul rezervorului din inox.
 • Rezistenta electrica de 1,5 Kw are rolul sa asigure o buna functionalitate a sistemului solar si acolo unde nu exista centrala termica pe gaz, lemne sau alti combustibili conventionali. Practic, acolo unde nu exista sau nu se doresc alte surse de energie, rolul rezistentei electrice este foarte important. Aceasta intra in functiune pe o perioada foarte scurta de timp doar atunci cand sunt mai multe zile mohorate si lumina solara nu poate sa ridice temperatura la nivelul setat. Rezistenta electrica este termostatata si functioneaza doar pentru ai adauga apei cateva grade necesare sistemului termic. Folosinta ei este optionala.
4. Unitate de control
Acest sistem solar are in componenta o unitate de control (controller) inteligenta de ultima generatie. Rolul unitatii de control este sa afiseze permanent temperatura din boiler, sa justeze temperatura apei la parametrii setati, sa pregateasca apa la o anumita temperatura pentru o anumita ora din zi, functie antiinghet si alte functii pentru usurarea exploatarii.
Sistemul este dotat cu valve de presiune pentru a preveni suprapresiunea, valve de eliberare a aerului din circuit si senzori. Intreg sistemul este proiectat sa functioneze doar cu presiunea apei de la retea. Nu necesita interventie si intretinere decat preventiv si ocazional.
Sistem solar pt apa calda 275 litri

Sistemul prezentat mai sus este ideal pentru 5-7 persoane373 Responses to “Sistem solar pt apa calda 300 litri”


Floating Widgets