Produse
Energia eoliana – este acea energie continuta de masele de aer puse in miscare de catre razele calde ale soarelui. Mai popular spus este vorba despre vant, care bate aproape zilnic si peste tot. Aceasta forma de energie este practic inepuizabila si este cunoscuta din timpuri stravechi, fiind folosita pentru deplasarea ambarcatiunilor cu panze si la morile de vant. In prezent energia vantului este transformata in electricitate cu ajutorul turbinelor de vant (turbine eoliene) . Datorita faptului ca vantul nu este un element constant avand variatii in timp si in intensitate , surplusul de curent electric produs de turbinele de vant este fie stocat in acumulatori si consumat in intervalele fara vant , fie furnizat in reteaua publica de electricitate printr-un contor. Curentul electric este adus la valorile dorite cu ajutorul transformatoarelor.
Turbinele de vant se pot imparti in 2 categorii in functie de puterea lor: turbine mici(<300kW) si turbine mari(>300kW) si de asemene in doua categorii dupa constructia lor: cu axa orizontala si cu axa verticala. Turbinele se amplaseaza de regula pe un stalp(turn) cu inaltimea in functie de relieful din jur(5-40m) insa exista si turbine care se monteaza pe acoperisul caselor, pe ambarcatiuni sau chiar destinate mediului urban.
Energia solara – inseamna lumina si caldura soarelui. Lumina este transformata in energie electrica de catre panouri fotovoltaice, care se pot monta pe acoperisuri sau suprafete de teren prevazute in acest scop. Mai multe panouri conectate impreuna formeaza matrici. Caldura este captata prin intermediul incalzitoarelor solare de apa, apa astfel incalzita putandu-se folosi in scopuri domestice pe perioada calda in special. Caldura acumulata in sol sau apa se mai poate utiliza si pentru incalzirea cladirilor pe timp de iarna in instalatii de incalzire cu pompe de caldura. Pompa de caldura este un aparat care functioneaza pe principiul frigiderului, dar avand functia inversa