Acest site se afla in curs de actualizare, constructie, reconstructie. Posibil ca unele pagini sa nu functioneze sau sa intampinati diferite erori. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri provocate!
mascota

Sistem Solar Confort 1000 litri

Apa calda menajera si Aport la incalzire

- 31.000 lei -

Sistem Solar Confort 1000 litri

Sistem Solar Confort 1000 litri

Nr. crt Componente Cantitate
1 Numar colectori  (panouri solare plane) 8 buc.    2000*1000mm
2 Suprafata totala colectori solari 16 mp                6 x 2mp
3 Rezervor stocator agent termic 1000 litri rezervor din inox cu 2 serpentine
4 Statie de pompare 1 buc
5 Rezistenta electrica 6 Kw 1 buc
6 Unitate de control 1 buc.
7 Tablou electric specific 1 buc
8 Vas de expansiune         16 litri 1 buc.

Descriere

1. Panourile solare

Se numesc plane datorita suprafetei de absorbtie. Sunt constituite dintr-o rama solida din aluminiu si panou de sticla solara speciala (sticla cu sens unic – radiatia solara patrunde in interiorul panoului si este absorbita in totalitate). Aceasta performanta este completata si de stratul izolator de sub reteua de tevi cat si de garniturile de etansare tip EPDM rezistente la radiatiile ultraviolete. Aceste panouri sunt de ultima tehnologie „Patent SunAir 2011 – SUA”  Suprafata de captare pentru a da un randament puternic este tratat cu un material specific „Black Chrome” Pe spatele suprafetei de captare este lipit un sistem de tevi in care circula glycol. Practic, acest lichid are o capacitate de transfer termic foarte mare si are proprietatea de a nu ingheta iarna. Din acest motiv, aceste sisteme functioneaza atat vara cat si iarna (tot timpul anului) fara probleme si cu o intretinere minima. Avantajul acestor panouri solare solare este pretul mai scazut, fața de panourile solare cu tuburi vidate. Un alt avantaj consta in faptul ca nu necesita curatire periodica. Avand in vedere suprafata plana, ele se spala foarte bine la fiecare ploaie si se curata de frunze, crengi sau alte materiale la fiecare adiere de vant. Zapada aluneca si ea. Sunt ideale mai ales daca locul unde sunt montate este greu accesibil.Sistem Solar Confort 1000 litri

Date Tehnice
Suprafata 2,0 mp
Dimensiuni 2000 x 1000 x 100 mm
Greutatea 41 kg
Racord de teava din cupru G 1/2′
Grosimea stratului izolator 60 mm
Presiunea maxima de lucru 10 bar
Sticla solara, securit, capacitatea de transmisie 91 %
Capacitatea de absorbtie energetica 503 kWh/mp

2. Rezervor stocator termic

 

Unul dintre cele mai importante componente ale sistemelor solare pentru obtinerea apei calde menajere si aportului la incalzire pe timpul iernii este rezervorul pentru apa, adica boilerul. Functionarea optima a sistemelor solare depinde foarte mult de boiler, de alegerea corecta a tipului si a capacitatii acestuia. Boilerul este un element necesar in sistemul solar deoarece orele de utilizare a apei calde in timpul zilei nu coincid neaparat cu orele cu soare. Panourile solare functioneaza doar in timpul zilei, pa cand cel mai mare consum de apa calda in cadrul unei familii are loc dimineata si seara. Din aceasta cauza apa calda produsa de panouri in timpul zilei trebuie stocata pe mai tarziu cand efectiv va fi consumata. Capacitatea optima a boilerului se determina pe baza consumului de apa calda zilnica si functie de suprafata ce urmeaza a fi incalzita. Pentru o mai buna functionare si un aport cat mai mare la salvarea consumului de energii conventionale (gaz, lemne, electricitate etc), boilerul este bine sa aiba un volum cat mai mare. Asta bineinteles, in raport cu numarul de panouri solare aferent pentru fiecare volum de boiler. Daca sistemul solar a fost proiectat si instalat bine, aportul lui mediu anual pentru apa calda menajera depaseste 85% din necesar iar aportul la incalzire pe timpul iernii in conditii de luminozitate solara (poate sa fie si temperaturi negative – important este sa fie lumina) depaseste 70% din necesar. Este important ca schimbartorul de caldura a panourilor solare sa fie situat jos, iar schimbatorul de caldura a celorlalte sisteme de incalzire a apei sa fie situat in partea de sus a boilerului. In acest caz datorita diferentei de densitate intre apa calda si apa rece, apa rece se va situa in partea de jos a boilerului, iar apa calda in partea de sus, astfel sistemul de incalzire a apei (de ex. cazanul) va trebuii sa incalzeasca doar apa din partea de sus a boilerului (daca nu este destul de cald), adica acel volum de apa care va fi folosit imediat. Boilerul poate fi amplasat doar in spatii inchise, ferite de inghet. Boilerul din prezenta configuratie, este construit la interior din inox alimentar iar la exterior din inox sau din tabla gavlanizata si vopsita si sunt de forma cilindirca. Poate fi montat pe pardoseala sau pe perete, prin bride de fixare. Contine doua serpentine din cupru ce au rol de schimbator de caldura. Prima serpentina are 50 metri si este cuplata la panourile solare, iar cea de-a doua serpentina are 30 metri si este cuplata la sistemul de incalzire/centrala deja existenta. Este dotat cu un orificiu pentru senzorul de temperatura folosit de statia de pompare la automatizarea sistemului si cu o rezistenta electrica. Contin bara de magneziu pentru prevenirea depunerilor de calcar.

Izolatia boilerelor este realizata din spuma poliuretanica cu grosimea de 50 mm.Sistem Solar Confort 1000 litri

Sistem Solar Confort 1000 litriDate tehnice:

  • Volum rezervor – 1000 litri
  • Diametru – 1000 mm
  • Inaltime – 2200 mm
  • Greutate – 231 Kg
  • Presiune de lucru 0,6 Mpa  – Max. 1,2 Mpa
  • Izolatia cu spuma poliuretanica laminata cu densitate de 40Kg/mp asigura o pastrare a temperaturii apei din boiler pe o perioada de pana la 72 ore (3 zile).
  • Supape de presiune si senzori de temperatura.

3. Statie de pompare

Statiile solare sunt responsabile pentru functionarea intregului sistem solar. Rolul statiilor solare este sa gestioneze optim energia produsa de panourile solare in asa fel incat ajutorul cu energii conventionale sa fie cat mai mic. Practic, sistemele de lucru sunt proiectate sa functioneze singure dupa efectuarea unor setari prealabile. Nu necesita supraveghere.

Date tehnice statie solara

Presiune de lucru max.6 bar
Temperatura de lucru tur max.140C  –  retur max. 120C
Agent termic max. 50% glicol si apa
Pompa Wilo 15/6
Racord 3/4″
Distanta dintre doua ramuri 125 mm

Sistem Solar Confort 1000 litri

4. Rezistenta electrica

Rezistenta electrica de 6 Kw are rolul sa asigure o buna functionalitate a sistemului solar si acolo unde nu exista centrala termica pe gaz, lemne sau alti combustibili conventionali. Practic, acolo unde nu exista sau nu se doresc alte surse de energie, rolul rezistentei electrice este foarte important. Aceasta intra in functiune pe o perioada foarte scurta de timp doar atunci cand sunt mai multe zile mohorate si lumina solara nu poate sa ridice temperatura la nivelul setat. Rezistenta electrica este termostatata si functioneaza doar pentru ai adauga apei cateva grade necesare sistemului termic. Folosinta ei este optionala.

Sistem Solar Confort 1000 litri5. Unitate de control

Rolul unitatii de control este sa porneasca circuitul solar cu prioritate. Astfel, daca senzorul de temperatura a panourilor solare indica o valoare mai mare decat cea din boiler, atunci unitatea de control deschide circuitul pentru a realiza transferul termic. Daca valoarea este mai mica, atunci inchide circuitul solar (pentru a nu raci apa din boiler) si porneste un sistem conventional doar daca este cazul. Unitatea de control este simpla, intuitiva si fiabila datorita materialelor ce inglobeaza tehnologii de ultima ora la nivel american. Odata montate si programate, sistemele solare functioneaza fara intretinere si supraveghere.

Sistem Solar Confort 1000 litri6. Tablou electric specific

Avand in vedere rezistenta de 6 Kw, asiguram si panoul electric specific acesteia. Furnizam sisteme solare „la cheie” pentru satisfactia totala a clientilor nostri.


Sistem Solar Confort 1000 litri7. Vas de expansiune

Vasul de expansiune are rolul de protectie a intregului sistem solar. Cu o capacitate de 25 litri, vasul de expansiune are rolul de a prelua surplusul de apa datorita maririi volumului din sistem pe timpul zilelor toride de vara. Aceasta protectie, asigura inca o data o buna functionalitate pentru toate anotimpurile astfel incat beneficiarii sistemelor noastre solare sa aiba cat mai putine griji rezultate din utilizarea lor.

Sistem Solar Confort 1000 litri

Sistemul prezentat mai sus este ideal pentru o casa cu 4-7 persoane si cu o suprafata de 200-250 mp cu un regim de inaltime de 2,5-3 metri.Floating Widgets